سیب زمینی ( Solanum tuberosum) چه سرخ شده، چه آب پز یا برشته برای تهیه انواع غذاها مانند املت، پوره، سالاد، فیلینگ استفاده می شود.
سیب زمینی روز با توجه به تنوع، قیمت مناسب و ارزش غذایی، یکی از پر مصرف ترین و غذاهای کشت شده در جهان.
اولین سیب زمینی بین 4000 تا 8000 سال پیش در رشته کوه های آند در نزدیکی دریاچه Titicaca کشت شد، جایی که هنوز هم ماما جاتا یا “مادر رشد” نامیده می شود.
آنها توسط فاتحان اسپانیایی به قاره اروپا معرفی شدند و پس از یک قرن و نیم شک در مورد خوراکی بودن یا نبودن آنها شروع به پیروزی بر روی میزها کردند.
آنها غده هایی از همان خانواده سیب زمینی شیرین، سیب زمینی یا کاساوا هستند.
آنها منبع انرژی هستند که ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری و کالری کمتری نسبت به آنچه که معمولاً نسبت داده می شود (80 کالری در هر 100 گرم در صورت جوشاندن) برای ما فراهم می کند، برای همه اینها WHO مصرف آنها را توصیه می کند.
طرز تهیه و مصرف سیب زمینی ارتباط زیادی با کالری دریافتی آن دارد.
همین مقدار سیب زمینی اگر آب پز شود از 80 کالری در 100 گرم به بیش از 450 کالری در صورت سرخ شدن می رسد.
سالم ترین آماده سازی سیب زمینی با پوست بخارپز می شود.
اگر قرار باشد در آب پخته شوند، با جوشاندن با پوست می توان از هدر رفتن پتاسیم و ویتامین ها کم کرد.
سب زمینی خواص و فواید بسیار زیادی دارد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
سیر کننده:
به دلیل محتوای بالای کربوهیدرات های پیچیده آنها بسیار سیر کننده هستند.
قند را کنترل می کنند:
سیب زمینی پخته شده که ساعت ها خنک شده است به تنظیم قند خون و کاهش غلظت کلسترول و تری گلیسیرید کمک می کند.
سرشار از فیبر:
در برابر یبوست عالی هستند، زیرا به تنظیم حمل و نقل روده کمک می کنند.
در صورت گاستریت نشان داده شده است:
سیب زمینی آب پز، برشته یا بخارپز در موارد گاستریت و استون موثر است.
آنتی اکسیدان ها:
آنها حاوی فنولیک هایی شبیه به کلم بروکلی، اسفناج یا کلم بروکسل هستند و از بیماری های قلبی عروقی و تنفسی محافظت می کنند. علاوه بر این، آنها دارای اجزایی هستند که سیستم ایمنی را تقویت می کنند.